Login

Register

eDelfoi 4.0

February 1, 2012

eDelfoi on Delfoi-asiantuntijametodin käyttöön suunniteltu verkko-ohjelmisto, jonka avulla voidaan tutkia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Menetelmä soveltuu yhtä lailla teknologian kehityksen ennakointiin (teknologiaennusteet), koulutuksen tulevaisuuden hahmotukseen (sivistysbarometri) kuin organisaatioiden päätöksenteon valmisteluun ja yhteisöjen oppimiseen.

eDelfoi -ympäristössä voi suunnitella, toteuttaa, dokumentoida ja raportoida kyselyjä, selvityksiä, keskusteluja ja tutkimuksia. Verkkometodi koostuu iteratiivisista prosesseista, jossa kierros kierrokselta syvennetään tiedon ja ymmärryksen muodostusta asiantuntijoiden kesken. Valittavissa on myös nopea ja reaaliaikainen yhden kierroksen Real-Time Delphi -metodikonsepti.

eDelfoin omistajayhteisöt järjestävät vuosittain luokattomasti avoimen korkeakoulun Delfoi-verkkokoulutusta ja kuukausittaisia Delfoi-työpajoja yhdessä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kanssa. Pajaesitykset ja -foorumit ovat tarjolla myös on- ja offline verkon kautta. Delfoi-metodille on perustettu verkkoon avoin kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com. Kerran kuukaudessa järjestetään Delfoi-työpajoja, joihin voi ilmoittautua pajasivuilla http://paja.internetix.fi. Pajoihin on mahdollista osallistua myös verkon kautta http://otavanopisto.adobeconnect.com/delfoi

© Futunet, Metodix & Internetix 2011