Login

Register

eDelfoi-päivitys 15.5.2013

May 17, 2013

Pitkähkön odotuksen jälkeen tänä aamuna saatiin viimein käyttöön eDelfoin vuoden 2013 toisen kvartaalin muutokset. Sovellus on ehostunut muutaman viime kuukauden kehitystyön myötä seuraavasti:

Uutta

Paneelin hallinnoijat ovat saaneet hallintapaneeliin uuden toiminnon Kyselykohtainen seuranta. Sen avulla hallinnoijat voivat tarkastella, ketkä paneelin kyselyihin ovat vastanneet ja milloin. Näkymässä näytetään myös päivä, jolloin vastaaja on edellisen kerran sovellukseen kirjautunut. Jälkimmäinen tieto alkaa tosin kertymään vasta tämän päivityksen myötä.
Kyselyeditorin sivulistaan on lisätty toiminto, jolla näkyvillä olevan sivun kaikkine tietoineen ja asetuksineen voi kloonata. Toiminnon avulla on nyt nopeampi luoda kyselyitä, joissa esiintyy useita samantyylisiä kysymyksiä. Kloonauspainike löytyy editorissa sivuikonin oikealta puolelta, sivun poistopainikkeen alapuolelta.

Kyselyihin on lisätty uutena sivutyypinä 2D-kooste. Sen avulla kyselyssä olevista, rakenteellisesti yhtenevistä 2D-skaalasivuista voidaan muodostaa niiden vastaukset koostava graafi.

Kyselyiden tuloksissa kyselyn sisältämät graafit voi nyt ladata omalle koneelle PNG- tai SVG-muodossa. Google-tunnuksia käyttävät voiat halutessaan viedä kuvat myös Google Driveen.

Kyselyiden tuloksissa ryhmittely- ja järjestelysivujen juuritason kommentteihin on lisätty niihin liittyvä vastaus. Käytännössä siis sama toiminnallisuus, joka aiemmin toteutettiin 1D- ja 2D-sivujen tuloksiin.

Muuttunutta

Panelisteille sovellus pitää nyt tarkempaa kirjaa vastatuista ja vastaamattomista kyselyistä. Kysely tulkitaan nyt vastatuksi, kun panelisti painaa sen viimeisellä sivulla Tallenna tai Ohita kysymys -painiketta. Vastaamattomaksi kysely puolestaan tulkitaan silloin, kun sen yhdelläkään sivulla ei ole vielä käyty. Muissa tapauksissa kyselyyn vastaaminen tulkitaan aloitetuksi.

Kysely- ja käyttäjälistojen järjestys on muuttunut. Listat näytetään nyt aakkosjärjestyksessä, käyttäjien tapauksessa ensisijaisesti sukunimen mukaan.

Kyselyiden tuloksissa vastausten suodattaminen asiantuntijamatriisin tai taustatietolomakkeen avulla suodattaa nyt myös kommentteja.

Panelistien sähköpostiosoitteet on lisätty niihin nimilistauksiin, joissa niitä ei ennen tätä päivitystä näytetty.
Kyseylyiden sivuvalikkoon on lisätty otsikko, jolla täsmennetään, että sitä käytettäessä sivun vastauksia ei tallenneta. Käytännössä sivuvalikko toimii siis samalla logiikalla kuin Ohita kysymys -painike. Painikkeet Edellinen ja Seuraava (ja kyselyn viimeisellä sivulla Tallenna) tallentavat sivulle syötetyt vastaukset kuten ennenkin.

Mikäli sisäänkirjautuvan käyttäjän tiliin ei ole määritetty nimeä tai sähköpostiosoitetta, sovellus ohjaa nyt kirjautumisen jälkeen profiilinäkymään, jossa em. tiedot voi syöttää. Käytännössä tällainen tilanne syntyy vain Twitterin kautta kirjauduttaessa, koska kyseinen palvelu ei välitä kirjautuvan käyttäjän nimeä tai sähköpostiosoitetta eDelfoille.
Paneelin hallinnoinnissa kyselyn klikkaaminen avaa nyt kyselyn uuteen välilehteen.

Korjattua

Korjattu bugi, jossa aikasarjasivun Y-akseli ei hyväksynyt negatiivisia arvoja.
Korjattu bugi, jossa liukusäätimien vihjetekstit näyttivät niitä raahattaessa väärää arvoa.
Korjattu bugi, joka näytti aikasarjasivun akseleiden arvoja desimaalilukuina myös silloin, kun arvot ovat kokonaislukuja.
Korjattu bugi, jossa 1D- ja 2D-skaalojen graafeissa ei näkynyt X- ja Y-akseleiden otsikoita.
Korjattu bugi, jossa paneelikutsuja yritettiin lähettää myös käyttäjille, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Nyt sovellus varoittaa, mikäli kutsuttavien joukossa tällaisia henkilöitä on.